Opskrifter | Snacks og kager

Fatbombs med kokos

 

Da sidste weekend nærmede sig synes jeg det var på tide med lidt sødt. Jeg har længe kigget på Fatbombs, fordi alle siger at det minder dem om eiskonfekt – altså de der chokolader man kunne købe i Tyskland eller Aldi for mange år siden.

Og da jeg har anskaffet mig en flaske sødemiddel med toffee-smag var det jo oplagt. Jeg fandt en opskrift hos Xenia, som jeg brugte.

De var nemme at lave, men næste gang tror jeg at jeg vil lave dem i små papirsforme – for det er noget fedtet noget at spise hvis de bare har stået ude i kort tid.

Jeg ved ikke helt hvad jeg skal synes om smagen. De smagte faktisk ikke af så meget. Jeg tror at jeg skal have eksperimenteret med noget andet fedtstof – måske noget kokoscreme (altså den tykke del fra en dåse kokosmælk) og måske noget lakrids eller pebermynte. Jeg kan bare godt lide at min mad smager af noget. Og så skal jeg også prøve noget andet end kokos – jeg synes ikke at konsistensen passede til den fede “chokolade”.

Men her få I i hvert fald opskriften – der kommer nok en anden senere udfra ovenstående tanker.

 

 

Fatbombs med kokos (ca 70 stk):

Samlet forberedelse: ca 45 min.

150 g smør
150 g kokosolie
100 g mørk chokolade, 80%
100 g kokosmel
20 dråber sødemiddel med toffee-smag

Smelt smør, kokosolie og chokolade i en gryde. Det skal ikke koge.
Tilsæt kokosmel og rør godt sammen.
Smag til med sødemiddel – jeg brugte ca 20 dråber.
Jeg forede to franskbrødforme med bagepapir og fordelte blandingen i dem.
Sættes i køleskab eller fryser.
Når de er helt faste, skæres de i mundrette bidder.
Hold evt. kniven under den varme hane, så er de nemmere at skære ud.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *