Risotto lavet på blomkål, med bacon og champignon

 

I forrige uge var jeg til Dining Week i København. Det er en tilbagevendende begivenhed, og en god måde at prøve nogle restauranter til en fornuftig penge. Hvis du ikke kender til konceptet, går det ud på at en masse restauranter i København (og resten af landet) tilbyder en tre retters menu til 215 kr i uge 7. Man tilmelder sig Dining Weeks nyhedsbrev, og først i januar kan man så komme i kø til at reservere pladser. Man kan købe billetter til alle de restauranter og menuer man har lyst til. Restauranterne offentliggører deres menu i forvejen, så man har mulighed for at vælge det man har lyst til.

Jeg har indtil nu kun haft gode oplevelser med det.

Denne gang fik vi risotto til forret, og da jeg er stor fan af risotto, kom jeg i tanke om den findes også i LCHF-version. Her bruger man bare revet blomkål i stedet for ris – men jeg synes at det spiller, for blomkålen giver det samme bid som ris. Eller det synes jeg i hvert fald selv, for sådan er det jo bare når jeg vælger ikke at spise kulhydrater. Det smager helt fantastisk – og jeg tror faktisk at det er en af mine absolutte favorit-retter. Inspirationen kommer fra Madbandittens bog LCHF – spis dig mæt og glad.

Et andet plus er at der skal hvidvin i, så man bliver jo nødt til at åbne en hel flaske – så kan du jo lige stå og nyde et glas mens der røres i risottoen.
Jeg plejer at rive et helt blomkål, og laver blomkålsris af resten, som så bliver frosset i portioner.
Du kan også putte et par håndfulde grønkål i – det er også en god variant.

 

 

Risotto med bacon og svampe (3-4 personer):

(Samlet tilberedning: ca 60 min)

300 g bacon i tern
250 g champignon
50 g smør
1 løg
1 fed hvidløg
1 1/2 dl hvidvin
7 dl revet blomkål
4 1/2 dl piskefløde
2 æggeblommer
100 g revet parmesan
1 håndfuld persille

Rens champignon og hak dem groft.
Steg bacon på en pande, når de begynder at få lidt farve, tilsættes champignon og steges med.
Skru ned og lad det simre indtil væsken er fordampet.
Stil til side.

Hak løg og hvidløg fint.
Smelt smør i en gryde og svits løg og hvidløg til de bliver klare.
Tilsæt hvidvin og lad det koge nogle minutter.
Tilsæt den revne blomkål og halvdelen af fløden, og lad det koge ind under omrøring til det bliver en tyk sauce.
Tilsæt resten af fløden og lad også det koge ind. Husk at røre i det jævnligt.
Når retten har “risotto-konsistens”, fjernes gryden fra varmen, æggeblommer tilsættes og rør det godt sammen.
Tilsæt parmesan og persille og rør rundt.
Tilsidst tilsættes de ristede champignon og bacon.
Rør det sammen og server.

Facebook
Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *