Peberfrugtpesto

 

Godt nytår.

Til Dronningens nytårstale serverede jeg forskellige tapas og pestoer. Bl. a. en peberfrugtpesto som blev rigtig god, og den er også god som tilbehør til frokosten. Til pestoen serverede jeg en omgang hjemmelavet knækbrød som jeg havde skåret ud i mundrette stykker.

 

 

Peberfrugtpesto

(Samlet tilberedning: ca 1 time)

1 håndfuld mandler
4 røde peberfrugt
2 fed hvidløg
1/2 gul citronchili (rimelig stærk, så smag dig frem hvis du bruger andre typer)
1/2 dl olivenolie
1/4 tsk stærk paprika
Salt, peber

Tænd ovnen på 175

Læg mandler på en bageplade og sæt dem i ovnen i ca. 10 min.
Tag mandlerne ud når de dufter.

Imens mandlerne er i ovnen renses peberfrugt for stilk og kerner, og deles i halve.
Lægges på en bageplade og bages i ovnen i ca. 25 min.
Skindet skal blive sort. Jeg måtte sætte grill på tilsidst får at få det til at ske – HUSK at holde øje med dem når du tænder for grillen – det kommer lige pludseligt.
Tag peberfrugterne ud af ovnen og lad dem afkøle lidt.
Læg dem i en frysepose og luk dem og lad dem køle helt af.
Når de er kølet af, fjernes skindet.

Put peberfrugter, mandler og resten af ingredienserne i en foodprocessor og blend det hele godt.
Juster med chili og olie for at få den ønskede smag og konsistens.
Tilsidst smages til med salt og peber.

Hældes på et skoldet glas – opbevares i køleskabet 1-2 uger.

Facebook
Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *