Lækkert bananbrød

 

Jeg havde et par meget modne bananer som jeg skulle have brugt til et eller andet. Valget faldt på et bananbrød fra Madbanditten.

Jeg havde de fleste af ingredienserne i køkkenet, dog måtte jeg erstatte noget af kokosfibrene med pofiber, da der ikke var nok og jeg ændrede lidt på mængden af nogle af de andre ingredienser også. Men det gik uden problemer.
De dadler jeg brugte var lidt tørre, så jeg udblødte dem først for at de var nemmere at blende.

Jeg bagte brødet i 30 min. og prøvede at stikke i det med en strikkepind. Men pga. fibrene er dejen anderledes end almindelig dej med mel, så det klistrer ikke på strikkepinden selvom den ikke er helt bagt.

Jeg kunne derfor først se om det var gennembagt da jeg skar det op, og næste gang får den 35 min, for den var lidt klæg i midten.

Jeg skar hele brødet op og frøs det i skiver med madpapir imellem. Så kan jeg lige tage en skive op hvis jeg får lyst. Derved kan jeg også begrænse antallet af skiver jeg spiser – for det smagte af mere end én.

Brødet smager rigtig godt – tilpas med sødme uden at blive vammelt. Jeg spiste det med tandsmør på… Ummmm…

Her er opskriften som jeg lavede den.

 

 

Bananbrød (18 skiver):

(Samlet tilberedning: ca 25 min + bagetid)

2 modne bananer
4 æg
1 dl kokosmælk
4 dadler uden sten
1 stor spsk kanel
1 tsk kardemomme
1 tsk vanilje
1 tsk bagepulver
100 g smeltet smør
6 tsk loppefrøskaller
1 1/2 dl kokosfibre
1/2 dl Pofibre
100 g grofthakkede valnødder
100 g mørk chokolade, grofthakket

 

Udblød dadler ved at hælde kogende vand over og lad dem stå i ca. 10 min.
Put banan, æg, kokosmælk og dadler i blenderen og kør det til en lind masse.
Hæld blandingen i en skål og rør krydderier og bagepulver i.
Tilsæt smeltet smør og rør sammen.
Tilsæt loppefrøskaller og rør det godt.
Tilsæt kokosfibre og pofibre og rør det godt sammen. Dejen vil blive tyk pga. alle fibrene.
Til sidst tilsættes hakket chokolade og hakkede valnødder.

Tænd ovnen på 180° varmluft.
Lad dejen stå og trække mens ovnen varmer op.
Put dejen i en franskbrødsform foret med bagepapir (min var ca. 8 x 28 cm).
Bages i ca. 35 min.
Lad den afkøle på en bagerist.

Skæres i skiver og serveres med smør.

 

Facebook
Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *