Kødtimbale

 

Da jeg var barn fik vi tit en ret der hed kødtimbale.
Jeg må have fået rigeligt af den, for det er ikke en opskrift jeg har tænkt på siden jeg flyttede hjemmefra – og derfor har jeg aldrig lavet den.

Men da jeg for et stykke tid siden var hjemme på besøg fik vi den – og det gik op for mig at det var en perfekt LCHF ret. Så den er nu afprøvet med de få ændringer der nu skulle til, og det var en succes.

Derfor skal I selvfølgelig have opskriften.

Jeg serverede den med en hvidkålssalat til.

 

 

Kødtimbale (4 personer):

(Samlet tilberedning: ca 30 min)

2 løg
40 g smør
500 g  hakket oksekød
4 tsk     karry
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk peber
500 g champignon
2 peberfrugter
100 g frosne ærter
2 spsk Pofiber
3 æg
1 dl fløde
5 laurbærblade

Tænd ovnen på 180º varmluft
Svits de finhakkede løg i fedtstoffet, til løgene er klare.
Tilsæt det hakkede kød og rør, til kødet har delt sig.
Rens og hak champignon groft.
Skær peberfrugten i tern.
Tilsæt karry, salt og peber, og lad karryen svitse lidt med.
Tilsæt champignoner, peberfrugt og ærter.
Tilsidst tilføjes Pofibre.
Bland det hele godt.
Hæld blandingen i et velsmurt, ildfast fad.
Pisk æg og fløde sammen og hæld æggemassen over kødet.
Stik lidt med en gaffel, så æggemassen fordeler sig.
Stik laurbærblade i retten.
Sæt fadet i vandbad i ovnen og bag den i ca. 40 min. til æggemassen er stiv.

 

Facebook
Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *