Farsbrød svøbt i bacon med lækkert fyld

 

Jeg har længe gået og kigget på Ravfoods opskrift på farsbrød. Det er en rigtig LCHF bombe – med ene af gode ting i. Sidste mandag fik jeg endelig lavet den. Den smagte fantastisk – eneste minus er at den tager noget tid at lave. Ikke hvor man står i køkkenet hele tiden, men der er meget ovntid. Derfor skal man lige huske de ca. 2 timers tilberedning når man planlægger den.

Men den er som sagt hele arbejdet værd. Der er basis for lidt variation på et tidspunkt, men det bliver muligvis først til efteråret at jeg kommer videre med det.

Som nævnt tidligere – er det næste halve års tid (forhåbentlig) mere om at komme ud, end at stå i køkkenet.

Jeg fulgte mere eller mindre opskriften, dog brugte jeg almindelige løg og hvidløg i stedet for løg- og hvidløgspulver.

 

 

Farsbrød, svøbt i bacon med fyld (5 personer):

(Samlet tilberedning: ca 2 timer)

500 g hakket oksekød
2 æg
1 stort løg
1 fed hvidløg
1 tsk salt
friskkværnet peber
2 spsk chiafrø
6 skiver skinke
6 skiver ost
2 håndfulde frisk spinat
2 pakker bacon i skiver

Put det hakkede kød i en skål.
Løget pilles og puttes i minihakkeren og køres.
Herefter tilsættes ægget i minihakkeren og køres igen. Hermed bliver løget hakket rigtig fint, så der ikke kommer store løgstykker i farsen.
Løg/ægge blandingen tilsættes farsen og røres sammen.
Tilsæt salt, peber og chiafrø og rør det godt sammen.
Lad farsen stå og trække i ca 10 minutter

Forvarm ovnen til 180° (ikke varmluft).
Fordel farsen på et stykke bagepapir, så den fylder ca 20 x 30 cm. Det svarer til et stykke A4 papir.
Fordel først skinkeskiverne på farsen, derefter osten og tilsidst lægges spinaten øverst
Foroven skal der være en kant på ca. 5 cm og på de andre 3 sider skal der være ca. 2 cm kant uden fyld.
Derved bliver den nemmere at rulle sammen og lukke ordenligt så osten ikke løber ud når den bages.
Rul farsen med fyld sammen på den lange led v.h.a. bagepapiret så brødet bliver 20 cm. langt.
Husk at klemme enderne sammen så fyldet ikke løber ud.

På et andet stykke bagepapir fordeler du de 2 pakker baconskiver. Læg skiverne side om side i to rækker, som lapper over med ca. 5 cm.
Læg farsbrødet over på baconunderlaget og rul bacon om farsbrødet. Det når ca halvanden gang rundt.
Læg farsbrødet i et ovnfast fad og dæk det med staniol.
Bages i 45 minutter og tag det herefter ud af ovnen.

Sku ovnen op til 240 ° (ikke varmluft).
Fjern staniolen og bag i yderligere i ca 30 minutter, indtil farsbrødet har en smuk, fylden farve.
Lad det afkøle en smule, inden du skærer det i skiver.

Jeg serverede den med en spidskålssalat med æbler.

Facebook
Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *