Den nemme lasagne

 

Efter 1 ½ år på LCHF – on/off kan jeg begynde at høste af mine erfaringer.

Derfor har jeg bestemt mig for at de næste indlæg kommer til at handle lidt om de udfordringer/aha-oplevelser jeg har haft – og stadig har, selvfølgelig indeholdende en opskrift som relatere til emnet.

Jeg har som sagt kørt LCHF lidt on/off – der er perioder hvor jeg ikke har haft overskud til at fokusere på maden, og andre perioder hvor det bare har kørt derudad.

Lad mig sige med det samme at de positive oplevelser jeg har haft er helt fantastiske – og jeg kan undre mig over at jeg i perioder alligevel ryger i sukker/kulhydrat “faldgruben”, for jeg mærker alle de negative følger af ikke at spise LCHF med det samme.

Derfor vil jeg her – og de følgende indlæg forsøge at få dem belyst – og derved have mere fokus på dem.

 

MAD MED SMAG

Jeg har fundet ud af at det er meget vigtigt for mig at maden smager af noget. Det er med til at tilfredsstille mig, så jeg føler mig mæt. Derfor bruger jeg rigtig mange krydderier – og store mængder i min mad. Det er oftest sådan, at jeg fordobler mængden i forhold til opskriften. Den eneste hvor jeg ikke synes at det er nødvendigt er hos Madbanditten – for hun kan finde ud af det der med smag.
Nedenstående lasagne er en opskrift hvor der er knald på smagen.

Jeg har tidligere lavet et indlæg med en lasagne med aubergineplader og ostesovs, men den er lidt omstændelig at lave.
Derfor har jeg – inspireret af denne opskrift fra Mindfulmad.dk, lavet en mere simpel version – som smager fortrindeligt og som er noget hurtigere.

Vær opmærksom på at når du hælder “plade”-blandingen ud på bagepapiret skal man arbejde lidt hurtigt, da væsken gør at papiret krøller lidt – men det gør ikke noget, pladen bliver fin alligevel.

 

 

Lasagne med lammekød (4 personer):

(Samlet tilberedning: ca 65 minutter)

Plader:
4 æg
100 g Philadelphia flødeost
1/2 dl loppefrøskaller

Kødsovs:
1 løg
2 fed hvidløg
3/4 chili (jeg brugte en stærk citronchili)
Ca 40 g smør
500 g hakket lammekød
1 håndfuld bredbladet persille
2 tsk stærk paprika
2 tsk sød paprika
1 dåse hakkede tomater
1 stor dåse (140 g) koncentreret tomatpure
250 g champignon
1 spsk oregano
100 g Philadelphia flødeost
1/2 tsk peber
1 1/2 tsk salt

2-3 stk frisk mozzarella

Tænd ovnen på 150º (ikke varmluft)
Put flødeosten i en skål og pisk æggene i en ad gangen.
Tilsæt loppefrøskaller og pisk det godt sammen.
Lad det stå og sætte sig til ovnen er varm.
Når ovnen er varm, fordeles blandingen i et tyndt lag på en bageplade med bagepapir.
Størrelsen skal være ca. 2 gange det fad som lasagnen skal bages i.
Bages i 15 min.
Når den er færdig flyttes “pladen” stadig på bagepapir over på en rist – lad ovnen stå tændt.
Lad den afkøle indtil lasagnen skal samles.

Imens laves kødsovs.
Hak løg, hvidløg og chili.
Svits løg og chili i smørret – husk at skrue ned så de ikke brænder på.
Derefter tilsættes det hakkede kød og steges til det er brunt.
Tilsæt krydderierne, flåede tomater, koncentreret tomatpure og rør det godt sammen.
Hak champignon groft og tilsæt dem og bland det hele godt.
Tilsæt flødeosten til sovsen og varm det godt igennem.
Smag til med salt og peber.

Skru ovnen op til 180º varmluft.
Læg ca 1/3 af kødsovsen i bunden af fadet.
Læg halvdelen af lasagnepladen på – den er lige til at trække af bagepapiret.
Læg endnu et lag kødsovs, efterfulgt af den anden plade og tilsidst resten af kødsovsen.
Fordel mozzarellaen øverst.

Bages i ovnen i ca 20 min.

Facebook
Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *