Broccolisalat

 

Det er lang tid siden at jeg har lavet broccolisalat. Jeg havde egentlig glemt alt om den, men efter at vi fik den til frokost på arbejde en dag, blev den noteret på listen til madplanen.

Jeg har prøvet at pimpe den så den tæller på LCHF kontoen, dog er det en liberal version med både løg, peanuts og soltørrede tranebær. Hvis du vil lave den mere striks, kan du blande løgpulver i dressingen istedet for løget, og du kan bruge solsikkekerner istedet for peanuts.

Dressingen er lavet på creme fraiche 38%. Det er forøvrigt en af de bedste ting ved LCHF. Smagen er kommet tilbage i køkkenet fordi det igen er lovligt at bruge de fede mejeriprodukter. I mange år har man jo nærmest været bange for at bruge noget federe en syrnet fløde 9% – og hvis det gik rigtig vildt for sig købte man en creme fraiche 18%. Men det blev aldrig helt det samme som de oprindelige opskrifter hvor der ikke var skelet til fedtindholdet.

Prøv f. eks. at finde den første af Karolines Kogebøger frem… Det er fantastisk læsning. Den er jo skrevet før vi alle blev så forfærdeligt fedtforskrækkede, og der blev ikke sparet på fedtet. Jeg glæder mig faktisk til igen at kunne lave den originale tunsalat – med smør…

Nå med tilbage til broccolisalaten. Jeg lavede den på slump, som jeg som oftest gør med salater, men jeg har prøvet at gengive mængderne så godt som muligt.

 

 

Broccolisalat (3 personer):

(Samlet tilberedning: ca 30 min)

1 hoved broccoli
1 lille løg
1 pakke bacon i skiver
1-2 håndfulde peanuts
1 håndfuld soltørrede tranebær

1 1/2 dl creme fraiche 38%
3 spsk æbleeddike
1 tsk SukrinMelis
Salt og peber

Rengør broccolien, del den i små buketter og put det i en skål.
Hak løget fint og bland det sammen med broccoli.
Steg bacon enten på panden eller microovnen (jeg synes at microovnen er nemmest, for så slipper jeg for stegeos).
Hak baconen i mindre stykker og hæld det sammen med broccoli.
Put peanuts og tranebær i.

Rør creme fraiche, æbleeddike og Sukrin Melis sammen i en anden skål.
Smag til med salt og peber.

Bland dressingen i salaten, og lad den gerne stå og trække lidt.

Vi fik frikadeller fra fryseren til, så det var en nem og hurtig aftensmad.

 

Facebook
Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *