Broccoli pizza

 

Når jeg laver pizza er det oftest med broccolibund.
Jeg synes det er en rar afveksling fra blomkål (som man spiser rigeligt af på LCHF) men samtidig synes jeg den er mere smagsneutral end blomkål.

Og så er jeg naiv nok til at tro at den er lidt tørrere end blomkål, og derfor får jeg en fastere bund. Det har nok ingen hold i virkeligheden – men jeg synes det lyder vældig fornuftigt.
Jeg har efterfølgende været inde og google det, og fandt svaret på Rapsol.dk – og rå broccoli indeholder 87,8 % vand, og blomkål 91,7 % vand. Så lidt ret har jeg.

Jeg synes nemlig det er noget bøvl at lave blomkålsbunden som jeg har skrevet om her, hvor den overskydende vand skal presses fra. Ingen tvivl om at det virker – men jeg synes det er noget rod at stå med.

Jeg laver én pizza ud af dejen, men hvis man deler den i to, og ruller dem tyndere ud, er det også nemmere at få en fastere bund.

Men jeg synes det virker OK – specielt hvis den lige får lov til at stå og køle lidt af inden den serveres. Derved får den lov til at sætte sig, og osten stivner lidt hvorved det holder bedre.

Når jeg spreder bunden ud på pladen, laver jeg kanten lidt tykkere, for at den ikke skal blive for brændt.

Opskriften på bunden har jeg fra Madbanditten.

 

 

Broccoli pizza (3 personer):

(Samlet tilberedning: 1 time, 20 min)

Bund:
1 broccoli (400-500 g)
1 lille løg
1 fed hvidløg
1 spsk oregano
1 håndfuld bredbladet persille
1 spsk loppefrøskaller
2 æg
150 g revet ost

Fyld:

1 lille ds. koncentreret tomatpure
1/2 tsk salt
Peber
50 g pepperoni
150 g cocktailpølser
6-8 champignon (mellem størrelse)
evt. 50 g skinkestrimler
2 stk frisk mozzarella

 

Tilberedning:

Bund:

Tænd ovnen på 210º varmluft
Hak broccolien med kniven i en foodprocessor sammen med løg og hvidløg.
Hæld blandingen i en skålog bland krydderierne og loppefrøskaller i.
Tilsæt æggene og rør blandingen godt sammen.
Bland tilsidst den revne ost i.
Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir. Spred den ud på hele pladen, og lad kanten være lidt tykkere end resten. Derved undgår du at den brænder formeget på i kanten.
Bag den i ca 15 min.
Når bunden er bagt, tages den ud af ovnen og løsnes med en spatel fra bagepapiret. Den skal ikke flyttes – bare løsnes.
Herefter flyttes bunden incl. bagepapir over på en rist, så den kan køle lidt. Ved at lægge den på risten undgår du at der danner sig for meget kondens – hvorved den ikke bliver så våd/snasket.
Lad ovnen være tændt.

Imens rengøres champignonerne og skæres i tynde skiver (3-4 mm)
Fordel tomatpureen på bunden med en spatel.
Drys med salt og peber.
Del cocktailpølser på langs og fordel dem og pepperoni på og evt. skinkestrimler.
Fordel champignonskiver over.
Fordel tilsidst mozzarellaen over, revet i små stykker.
Bages yderligere 15 min.
Lad pizzaen afkøle lidt inden servering.

Facebook
Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *