Bønnesalat med soltørret tomat, avokado og feta

 

Bønnesalat er en af de nemme salater. Den kan laves året rundt, for ingen af ingredienserne er sæsonbetonet. Altså når jeg bruger bønner fra frost. Jeg har faktisk aldrig prøvet at lave den med friske bønner – det kunne måske være et projekt her til sommer.

Nå men salaten er nem at lave og kan varieres på mange måder.

Her er den som jeg plejer at lave den.

Jeg bruger oftest honning i mine vinagretter, da jeg synes det er nemmere. Jeg ved godt at honning ikke er LCHF, men når jeg kun bruger en teskefuld er det til at overse. Hvis du vil lave skriks LCHF, så brug en tsk. Sukrin Gold i stedet.

I denne vinagrette har jeg brugt rød balsamico eddike. Jeg kan rigtig godt lide smagen, men den farver salaten ret meget. Derfor vender jeg kun bønnerne i vinagretten og anretter resten af ingredienserne ovenpå – så er den finere at se på når den bliver serveret.

Salaten blev serveret til flæskesteg lavet på grillen – det er rigtig lækkert. Normalt er jeg ikke til traditionel mad – men (næsten) alt bliver lækkert når det kommer på en grill.

 

 

Bønnesalat med soltørret tomat, avokado og feta (3-4 personer):

(Samlet tilberedning: ca 20 min)

500 g bønner fra frost
2 spsk hakkede soltørrede tomater i olie
1 avokado
100 g feta
1 lille håndfuld solsikkekerner

2 spsk rød balsamico eddike
1 tsk honning eller Sukrin Gold
2 spsk olivenolie
Salt og peber

Kog bønnerne i ca 2-4 minutter – de skal stadig have lidt bid.
Hæld vandet fra og hæld dem over i en skål og lad dem afkøle lidt.

Imens blandes vinagretten:
Rør honning ud i balsamico eddiken.
Tilsæt olivenolie og smag til med salt og peber.
Den må godt smage lidt kraftigt, da bønnerne er kogt uden salt.

Hæld vinagretten over de lune bønner, og lad det stå og trække så længe det passer.

Inden servering fordeles smuldret feta, soltørrede tomater, advokado skåret i stykker og solsikkekerner.
Lad være med at blande rundt – da den røde balsamico får det hele til at se nusset ud.

 

Facebook
Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *