Blomkålspizza med fast bund

 

Det er lige gået op for mig at jeg ikke har lavet et indlæg om blomkålspizza endnu. Det er absolut en fejl, for dem har jeg lavet den del af.

Pizza er generelt i høj kurs her i huset, og når det også er en oplagt LCHF-spise, så er det jo ret nemt.

Jeg har også afprøvet broccolipizzaen og det virker lige så godt, men den kan I få på et andet tidspunkt.

Vores yndlingsfyld er pepperoni, champignon og cocktailpølser. Men jeg prøver at få varieret det lidt en gang imellem. Pizza er også en rigtig god måde at få tømt køleskabet på.

Opskriften til bunden har jeg fra Madbanditten.dk.

Det gode ved denne opskrift skulle være at bunden bliver mere fast i det end de “originale” blomkålspizzaer. Det skal med det samme siges at jeg ikke har prøvet de andre – men jeg har planer om det – det tager nemlig en del ekstra tid at tilberede blomkålen og få vredet vandet fra.

Man kan også servere en salat til, så rækker den nok til en person mere.
Rester er forøvrigt forrygende dagen efter til morgenmad eller frokost. Bunden er så fast at den sagtens kan holde til en gang opvarmning i microovnen.

 

 

Blomkålspizza med fast bund (2 pizzaer – 3-4 personer):

(Samlet tilberedning: 1 time, 50 min)

Bund:
1 blomkål (dette jeg brugte vejede 750 g)
140 g revet parmesan
2 tsk oregano
3 spsk Pofiber
3 æg

Fyld:

1 stor ds. koncentreret tomatpure
1/2 dåse vand (dåsen fra tomatpureen)
1 tsk salt
1/4 tsk peber
100 g pepperoni
6 skiver parmaskinke
3 håndfulde spinatblade
6-8 champignon (mellem størrelse)
evt. 100 g skinkestrimler
2 stk frisk mozzarella

Tilberedning:

Bund:

Rengør og riv blomkålet på det fine rivejern i en foodprocessor.
Put blomkålet i en skål og overhæld det med kogende vand.
Lad det trække et par minutter.
Hæld blomkålet i en sigte så vandet kan løbe fra. Tryk det med en ske så du får så meget af vandet ud.
Hæld blomkålet i et rent viskestykke, fold det sammen og vrid/pres det, så du fjerner yderligere vand fra blomkålet.
Der er mere i end du tror – og pas på – det er varmt.
Gentag dette et par gange (jeg plejer at vride kålet, fjerne det fra viskestykket, vride viskestykket for overskydende vand, og så give kålen en vridetur mere)
Tænd ovnen på 225º varmluft
Hæld blomkålet i en skål og bland de tørre dele i.
Tilsidst tilsættes æggene og “dejen” røres godt sammen.
Fordel dejen på to stykker bagepapir.
Læg et stykke bagepapir over, og pres dejen ud i et tyndt lag.
Bag de to pizzaer i 12 min. (hvis du har en varmluftovn, kan du bage begge plader samtidig.)

Imens rengøres champignonerne og skæres i tynde skiver (3-4 mm)
Spinaten skylles og rystes fri for vand.
Rør tomatpureen med vand i en skål og tilsæt salt og peber.

Når bundene er bagt tages de ud af ovnen og køler lidt af. Lad ovnen være tændt.
Løsn bundene fra bagepapiret med en spatel – de skal ikke flyttes – bare løsnes.

Fordel tomatpureen på bundene.
Læg parmaskinke og pepperoni på og evt. skinkestrimler.
Fordel spinatbladene over.
Fordel champignonskiver over.
Fordel tilsidst mozzarellaen over, revet i små stykker.
Bages yderligere 10 min.

 

Facebook
Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *