Æggekage med bacon og grønt

 

Efter den overdådige middag på Kong Hans Vinkælder, måtte jeg tilbage til køkkenet igen. Og da weekendens kulinariske oplevelse stadig stod lysende klar, måtte jeg finde på noget der var så langt væk fra finere madlavning som muligt.

Og det må man sige at æggekage er. Det er hurtigt og nemt og så er det en fremragende måde at få tømt køleskabet på. Jeg havde noget spinat og peberfrugt der trængte til at blive brugt.

 

 

Æggekage med bacon og grønt (2-3 personer):

(Samlet tilberedning: ca 40 min)

10 skiver bacon
1/3 pose frisk spinat
75 g tapas pølse eller chorizo
1 peberfrugt
5 æg
3 spsk fløde
Salt, peber

 

Steg baconen på en pande.
Stil det til side på en tallerken med køkkenrulle

Skyl og ryst spinaten grundigt og put det på stegepanden i baconfedtet.
Når det er faldet sammen, hældes det over på en tallerken.

Skær pølsen i tern og svits dem på panden.
Skær peberfrugten i mindre tern og put dem på panden sammen med pølsen.

Imens piskes æg, fløde, salt og peber i en skål.
Når pølsen begynder at tage farve rystes panden godt, så fyldet bliver fordelt.
Herefter hældes æggemassen over.
Læg spinaten ovenpå, og skru ned til under middel.
Lad nu æggekagen stå og stivne. Læg evt. et låg over panden.

Når æggekagen er stivnet, lægges baconen ovenpå, og serveres.

 

Facebook
Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *